Over mij....

Mijn naam is Ellen van Wichen en opvoeden vind ik super leuk maar daarnaast ook uitdagend en confronterend. Elke dag is als een spiegel. "Doe ik het goed of zou ik meer moeten loslaten?" "Zijn ze weerbaar genoeg voor deze maatschappij?", "Is mijn kind wel gelukkig?", "Waarom lijkt het of ik zo vaak boos op ze ben?", "Waarom voel ik me soms zo machteloos of moedeloos?" 

Dat waren vragen die ik mezelf stelde en waar ik van wakker kon liggen. Ik was op zoek naar een manier om mijn kinderen zelfvertrouwen te geven zonder ze te verstikken, ze weerbaar te maken zonder ze bang te maken en ze zelfstandig te maken zonder mij met alles te bemoeien. Deze zoektocht bracht mij bij de opleiding tot Integratieve Kinder- en Jongerencounselor bij De Nederlandse Academie voor Psychotherapie . 

Na deze studie wist ik dat fulltime kinder- en jongerencoach wilde worden en dus stopte ik met mijn baan als HR manager. Omdat ik het kinderbrein zo fascinerend vind, ben ik verder gaan leren en heb ik mijn diploma in Ontwikkelingspsychologie, Klinische psychologie en Medische basisbegrippen gehaald aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Daarnaast heb ik de opleiding 'De kinderen scheiden mee', gevolgd bij AMV opleidingen, de training 'Individuele opvoedopstellingen met ouders' bij Opvoedopstellingen gegeven door

 Marianne Langemeijer en heb ik een aantal cursussen gevolgd bij Annelies Cornel, HG & SW specialist (Hooggevoeligheid & Sterke Wil).

Ervaringen van ouders

"Mijn dochter kon ook goed uitleggen wat er met bepaalde oefeningen bereikt was. Daarnaast haalde ik uit deze verhalen dat Ellen mijn dochter ziet zoals ze is".

"Ellen heeft mij laten inzien dat sommige angsten van mij zijn en niet van mijn kind, hierdoor heb ik veel meer vertrouwen gekregen in mijn kind en zijn vermogen om voor zichzelf op te komen".

"Mijn dochter kan veel beter voor zichzelf kiezen en hierdoor bij zichzelf blijven, zonder bang te zijn wat anderen van haar denken."


"Eerst was er een beetje angst voor het onbekende maar toen mijn dochter eenmaal was geweest keek ze er naar uit."

"Het heeft ons als ouders veel nieuwe inzichten gegeven.""

Kindercoach Loosdrecht
Ellen van Wichen
[email protected] 
06 51952347